lørdag den 23. maj 2015

"HVAD sagde du lige du lavede på Chelsea Flowershow?"

....Øhhh jeg var Astronaut!!!Jeg kan nu skrive astronaut på mit CV 😄 mit job på Chelsea Flowershow var netop dette! Jeg var en del af standen 'ROCKET SCIENCE', som et et samarbejde mellem RHS Campaign for School Gardening og UK Space Agency. Dette umage partnerskab, har 'født' et temmeligt spektakulært projekt - til efteråret sendes 2 kg rucola frø (på eng. 'Rocket seeds') op til den internationale rumstation ISS og bliver der i nogle måneder, i kredsløb om jorden i 500 km's højde. Når frøene er tilbage på jorden, får britiske skoler, der har tilmeldt sig projektet hver en pakke frø, der har været i rummet og en pakke almindelige 'jordiske' frø. Skoleeleverne skal herefter lave forsøg og se om frøene er blevet påvirket af 'rum opholdet'. Påvirker øget stråling, vægtløshed og lignende frøenes spireevne og kvalitet?! Forsøget er ikke lavet før, så elevernes arbejde bliver et rigtigt videnskabeligt projekt - SUPER spændende!

Standen var fuld af kapaciteter fra ESS og europæisk rumfart, et hydrophonisk drivhus, potentielle 'rumplanter' etc. Vi var tre frivillige på standen, der skiftedes til at hoppe i astronaut dragten og gå i 'vægtløs kredsløb' så vi kunne give standen opmærksomhed og dele informationsmateriale ud. Projektet har fået meget opmærksomhed og siden der blev åbnet for tilmeldingen til projektet i mandags, har over 1500 skoler allerede meldt sig - ret fantastisk!

The Daily Telegraph havde i øvrigt astronauten på listen over de sjoveste syn på Chelsea Flowershow 2015 - SE HER!

Har du lyst til at læse mere om Rocket Science projektet kan du gøre det HER

Det var nok det sjoveste og varmeste job, jeg nogensinde har haft...11 kommentarer:

 1. Nååååååååå det var derfor jeg ikke kunne genkende dig ;-))))))))
  Uha og med den varme som er inde i teltene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæ ja det var dejligt lun de kølige dage og på de lune havde jeg egen 'vandforsyning' i hjelmen. Men det var vildt sjovt :-)
   Kram Helle

   Slet
 2. Ja, det må have været en på mange måder sjov oplevelse at være "astronaut" - og så godt at børn bliver inddraget i noget med blomster/planter.
  Jeg ser frem til at du måske har lidt billeder med hjem fra inspirerende haver på showet.

  SvarSlet
  Svar
  1. ..og der sov jeg vist lige i timen - der var jo lige indlæg fra de sidste dage jeg ikke havde fået set. Jeg henter nu kaffe koppen og sætter mig til "flower-show" hos dig.

   Slet
  2. Hej Berit, håber du fandt nogle af haverne på bloggen?! Der skal nok komme flere billeder, havde kun mobilen at blogge fra i England og det var MEGET besværligt, men nu er jeg landet herhjemme igen ;-)
   Kh Helle

   Slet
 3. Kære Helle
  Wow, sikke flowet power tur du har været på, sikkert godt du havde rumdragten på når blomsterfloraet blev lidt for overvældende og du måtte lette lidt fra jorden :0) Jeg har ihvertfald været helt høj på dine skønne indlæg fra London!
  Kram Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rose,
   Jeg er 'hooked'... En hel uge med haver, blomster, vidunderlige mennesker, musik, mylder og ikke mindst de stille morgener inden showet åbner ❤️
   Kram Helle

   Slet
 4. Thank you for the good information and very helpful. That's very interesting. I like all the things you share and see your beautiful creations, greetings from Admin blog remaja I hope you can visit and comment on my website :)
  Articles I like: kata kata mesra kata kata sepi tanpamu kata kata sopan santun tampan sejati

  SvarSlet