onsdag den 25. juli 2012

Svamp, fæ og flora hinsidan

Dejlige dage på torpet, trods skiftende vejr med mange byger. Kantarellerne væltede op af jorden, takket være regnen, og stod dagligt på menuen deroppe - mums. Seneste høst var 670 gr på en "vej-rells-tur" i bil - altså man kaster sig ind i bilen, kører 30-40 km/t og hænger med hovedet ud af bilvinduet og råber STOP til chaufføren, når der spottes kantareller, springer ud og plukker - MEGET effektiv metode, der dog kræver lidt øvelse :o)

Sverige bød også på et besøg af min søde storebror, der medbragte sit spejlreflekskamera. Dette skabte et umiddelbart behov hos fruen her, efter at have lånt kameraet - fantastisk redskab! Så i går var jeg "nødsaget" til at købe et nyt kamera. Halleluja, nu skal der rigtigt tages billeder i haven! Men indtil mit eget kamera bliver luftet, må I nøjes med at se hvad jeg fik ud af at låne brormandens udstyr...

Tudse

Mursejleren på laden

Hjemmebygget væsen

Helleristninger på bark 

Nisse, alf eller kogle!?

Dråber på bævreasp

Mystisk svampeagtig blomst, kender ikke navnet!
Akeleje

Frøstand af bonderose

Druehyld

Find ederkoppen!

Rosa Mundi

Dejligt duftende slyngrose, fulgte med torpet, så jeg kender ikke navnet

Fesengul Tropealum - farven tiltrækker desværre 1000vis af små sorte dyr
Digitalis

Digitalis

Årets sidste lupin

Velbekomme!


6 kommentarer:

 1. Skønne billeder...jae det er jo en hel videnskab, som jeg ikke hopper på. Jeg må nøjes med digitalkameraet.... Men man kan godt se, at især nærbilleder bliver helt unikke.
  Obs! Jeg fandt edderkoppens to ben!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente, det er nu dejligt med nyt legetøj ;) Sjovt med edderkoppens ben ikke, opdagede den først da jeg kiggede billederne igennem.
   Kh Helle

   Slet
 2. Skønne dage du har haft hinsidan! Kantareller er bare det bedste og sikken udspekuleret måde at indfange dem på!
  Super duper gode billder du har taget - det er vist ikke første gang du har et spejlrefleks kamera i hånden,vel!? Lilla lupin er overdådig smuk.
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi ja det er en god måde at få fyldt kurven på, der er gået sport i at spotte dem i fart. Der bliver dog stadigt samlet en del på gåben :)

   Købte mit føste spejlreflekskamera for mere end 25 år siden, det fungere stadigt perfekt, med det bruger jo noget så gammeldaws som film, og det er både dyrt og langsomt, så det er ikke blevet luftet i et par år. Så det er så skønt med et nyt ordentligt kamera, elsker at tage billeder!

   Du må gerne få frø af den lilla lupin, jeg er ikke sikker på om der er garanti for at 'afkommet' har samme farve, men det er da værd at prøve. De skyder op i alle mulige farve kombinationer på min svenske eng.

   Kh Helle

   Slet
  2. Jeg skynder mig og sige rigtig mange tak til frø inden den når at smide dem alle sammen på jorden :-)) jeg har frø af porselæns ærenpris og en lav ridderspore hvis du vil ha?
   Jeg blev begavet med et Lumix DMC-GF3 kamera til jul af familien og det er nyt for mig med spejlrekleks, så der er en del at lære! Jeg har må bruge min bedre halvdel til at sætte mig ind i det (det er han rigtig sød til selvom det også er nyt for ham) da jeg har svært ved at koncentrere mig i længere tid og fiks fakse med indstillingerne. Men hvor blir det bare så meget flottere når det lykkedes; den dybde og farvespektrummet man kan opnå, wauw!! Man ser det straks på gengivelsen.
   Kh
   Rose

   Slet
  3. Jamen så skynder jeg mig at sige ja tak til porcelæn ærenpris, de er så fine! Skriver så snart jeg har høstet frøene i Sverige :)

   Pøj pøj med kameraet, dine billeder på bloggen er altid dejlige, så det går da meget godt!

   Kh Helle

   Slet