tirsdag den 2. juli 2013

Havetroldens Dyrehave...

Hvad er en skovhave uden dyr!? Her har jeg, som før nævnt, mange rådyr i haven, men de er efterhånden ved at være FOR tamme. Denne unge dame flyttede sig først da jeg stod 3 meter fra hende, med kameraet. Hundenes gøen genere dem heller ikke mere - godt nok er mine hunde meget små - meeen alligeve, lidt bange burde den vel blive!?

Skovhaven er blevet lidt forsømt i år, da drivhuset og den nye køkkenhave, har krævet noget opmærksomhed. Det nye legetøj er jo også altid sjovest. Men der er nu ganske dejligt alligevel, skovhaven må gerne have lidt vildskab i sig her.Her kig mod pavillionen. Rodgersia og Kæmpe Tusindstråle trives godt i den fugtige skovbund.


Her kig mod drivhuset. Rhododendroner kan også godt lide stedet og heldigvis får de lov at stå for rådyrene, modsat mange andre planter.


Strudsvinge Bregnerne trives næsten for godt - de breder sig uhæmmet.


Lungeurt - en dejlig plettet skønhed.


Denne Hosta husker jeg desværre ikke navnet på, men den er dejlig snegletolerant.


Kæmpe Tusindstrålens smukke knopper.


Pileurten flyttede ind i skoven sidste år og ser ud til at trives.


Mine "rullebregner" fra sidste år gror stadigt lystigt.


Prydhindbæret er egentlig en lidt kedelig plante, men blomsten fejler nu ikke noget!


Mine GIGANTISKE hosta, er endelig kommet ud af starthullerne efter 4 år på pladsen.I udkanten af min skovhave lavede jeg i det tidlige forår et surbundsbed, med de kæmpe planter jeg fik fra gode genboer. Alle rhododendronerne skyder, trods den voldsomme tilbageskæring, men der går nok nogle år inden der kommer blomster. Bedkanten er lavet af krims krams træ fra haven, synes der passer fint ind i stilen her, med en uhøjtidelig kant som denne - og så er den ovenikøbet helt gratis!


Håber på sol og varme, så jeg snart kan få "kælet" lidt om skovhaven igen.
14 kommentarer:

 1. Dejlig skovhave, og din krims krans bedkant er rigtig fin. Rådyrene suk ja de er ikke bange for ret meget mere, de æder lystigt løs også hos mig.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mærkeligt med de socialiserede rådyr, det ender med de bliver håndtamme :)
   Kh Helle

   Slet
 2. Jeg er spændt på at høre om de holder sig fra dine nye iris sibirica. De har aldrig spist af dem her hos mig.
  Din to-farvede hosta der rigtig flot - og hvis den er så snegleresistent så er det jo et hit. Jeg har ellers opgive at tage flere ind i haven da jeg ikke gider de hullede blade i de 2-3 forskellige jeg har nu.
  Jeg må da også huske at få plantet nogen lungeurt. Jeg glemmer altid at få dem købt ind.
  Billedet med pavillionen er rigtig godt og stemningsfuldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit,
   Iris sibirica får lov at stå i fred, det var desværre ikke mange af knoldene der blev til noget. Jeg tror hostaen er en Sum and Substance, den er i hvertfald ikke sneglenes livret. Lungeurten er dejlig, jeg har bare denne ene, så min bestand skal også udvides.

   Slet
 3. Jeg har jo været der »live« og jeg synes det er en dejlig skovhave du har. Jeg er vild med den bedkant, og det er da herligt at du har planter, som rådyrene ikke sætter tænder i!
  Jeg har da også flere hostaer som sneglene ikke laver om til te-si. Det må da være smagen, der er bitter måske? Paviillionen er bare så hyggelig og passer fint i din skovhave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo der er lidt dyret ikke spiser, selv om det i år har kastet sig over mine geranium blomster og bladene fra den røde fredløs - de plejer ikke at være på menuen :)
   Jeg tror det har noget med sejheden i hostaens blade ar gøre om hvorvidt sneglene gider æde dem, Sum and Substanse lader de være i fred. Du kan tro jeg nyder pavillionne også selv om jeg når at sidde der for sjældent i øjeblikket.

   Slet
 4. Gode billeder af din fine skovhave og rådyret.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god havedag.

  SvarSlet
 5. flot skovhave, med en smuk "havedyr" !! jeg må give mig til takke med en mosegris ;(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tim, er du interesseret i et dyr kommer du bare forbi, jeg deler gerne ud af dem - men de er dyre i kost ;o) Det er mosegrisen jo godt nok også, håber du får has på den. Jeg holde min "gris" væk med kejserkroner og hvidløg.

   Slet
 6. Det ser da bare helt vidunderligt ud med alle de bregner, du har i din skovhave!

  SvarSlet
 7. Kære Helle
  Jeg tror madame rådyr agerer havenisse ;0) Skønt frodigt ser der ud og fantastisk at se omfanget af hostaerne! Mon ikke der stadig ser godt ud trods tørken. Sol og varme fik vi da i år!!
  Kram Rose

  SvarSlet
 8. mht Hosta , har jeg en haveveninde der kun går efter en bestemt type hosta, nemlig dem med læderagtige blade
  De holder , samt varianterne er mange
  og så undgås "Hullerne"

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ege,
   Mine hostaer i skovhaven får som regel lov til at stå i fred indtil juni, men så bliver sneglepresset desværre så stort at også de tykbladede bliver ædt. Næste år skal hele haven vandes med nematoder, så jeg kan have mine hosta i fred :-)
   Kh Helle

   Slet