onsdag den 21. august 2013

I AM BACK!

Så er jeg tilbage efter en dejlig lang og varm sommer, der bød på masser af hygge og masser af arbejde, så bloggen røg bagud i prioriteterne - beklager! Jeg er stadig VILD med mit nye drivhus, der udover planter også bruges som hygge og sovested. Og min nye køkkenhave - det gror så vildt at end ikke dræbersneglene kan nå at æde alt (og de har været her i tusindvis, trods det varme vejr og ihærdig kamp fra min side!). Lykken er at fylde en kurv med hjemmeavl og smide det direkte i gryderne, munden eller fryseren.
Bønnen med den violette bælg kvittere også med smukke violette blomster...


Aspargesærten har de smukkeste blomster og blade...Hjulkrone og tallerkensmækker er favoritter til salatskålen..Japanske kirsebær vokser som besat i drivhuset...


Er vild med den lille 'vat pude' denne bønne beskytter sit indhold med...


De skønneste violette ærter, desværrer er ærten bare grøn inden i.. Let bitter men god til mad...


Caigua, smuk plante - desværrer også elsket af dræbersneglene...


En tørstig Tromboncino - gror som ind i h... - desværrer også en snegle favorit...


Klatre spinat i drivhuset - har nået tagryggen og er kommet over sneglehøjde.
Smuk plante med lækre kødfulde blade...


 Lidt nye indkøb er det også blevet til.
De smukke riddersporer er dog allerede blevet ædt af de grådige snegle ØV 
- men alunrod holder de sig heldigvis fra...


 ...fredløs, anis isop og græsser klarer også sneglenes hærgen - så dem må jeg bare købe flere af!Nyd sensommeren9 kommentarer:

 1. Dejligt at have dig og dine "trolderier" tilbage :-)

  Kan fuldt ud følge dig - det er så skønt at hente friskt grønt i urtehaven. Men hvor er det ærgerligt, at sneglene er så grov-ædende, så de kan ødelægge fornøjelsen ved dyrkningen. Men skønt at du har så meget, at de ikke kan nå at følge med.

  Klatrespinat kender jeg ikke. Kræver den så meget varme, at den kun kan gro i drivhuset?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, klatrespinaten eller Basella Alba på latin er en varme elsker, der stammer fra varmere himmelstrøg. Den skulle være nem at høste frø af, så hvis det lykkedes her, må du gerne få nogle. Det smager skønt og er noget mere kødfuld end alm. spinat og planten er jo gude smuk med sine røde stængler og rosa knopper.

   Kh Helle

   Slet
 2. Hej Helle

  Og velkommen tilbage!

  Ja, det ser rigtig godt ud det haven giver nu, sådan noget kan få mig til at overveje et drivhus!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten,
   Tak. Jeg er SÅ glad for endeligt at have fået mig et drivhus og kan kun anbefale det. Mit på 9,9 m2 kostede den svimlende sum af 4000 kr. på udsalg i januar, nok årets bedste køb.

   Kh Helle

   Slet
 3. Velkommen tilbage Helle
  Det er godt at se dig og alle dine grønsager her. Drivhuset ser fint ud, godt du fik det, men sneglene uf hvor er det ærgerligt. Vi har ikke været så plaget i år.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth, desværre har den varme sommer ikke været nok til at holde sneglene på afstand. De er her stadig, men antallet er heldigvis stærkt formindsket. Nå, men til foråret er min plan at vande hele haven med nematoder, det SKAL hjælpe ;-)
   Kh Helle

   Slet
 4. Kære Helle
  Hvor har du været savmet!! Superdejligt med indlæg igen fra troldehaven ved søen ;-) Jeg selv har nu heller ikke været så aktiv på bloggene for hvor har det været en skøn skøn varm sommer og mest mulig tid er gået i med have :) Guf, det er en lækkerbisken af høst du får i år og sjovt at se at taget nærmest letter på mistbænken af bugnende grønt ;) 'Dine' bønner og sartgule tallerkensmækker gror også der u' a' i min have. Jeg åbner gerne havelågen her, hvis du har lyst og tid til at kigge forbi min have til kaffemik.
  Krammer Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Rose. Her har været tryk på arbejdskedlerne, men nu begynder det at lysne. Haha ja mistbænken er hårdt presset, men jeg har allerede pladsmangel i min lille køkkenhave. Nu er det vist mig der skal åbne havelågen først - har jo også 2 zinkfade, der ligger og venter på dig :-) Næste uge?!
   Kram Helle

   Slet
  2. Hej igen
   Det lyder godt med zinkbaljer og besøg :) Jeg skriver lige en mail til dig.
   Kram Rose

   Slet