lørdag den 18. maj 2013

Drivhus Sagaen - The End

...eller snarere The Beginning! Endelig kom alle glas i drivhuset og i går flyttede jeg ind med krims og krams og planter. Har snuppet den første lur i sengen, da temperaturen blev tålelig sidst på dagen. Drukket kaffe i sengen med familien. Plantet planter og sået frø. Der kommer jeg til at tilbringe mange timer i årenene fremover, og ihh hvor jeg glæder mig til det.

Hvis man ser bort fra klargøringen af bunden, der var en bekostelig affære i min mosejord, har mit drivhus kostet mig under 6000 kr. Jeg synes faktisk jeg har fået RIGTIGT meget for de penge. Selve drivhuset, et Juliana Halls Universal, 9,9 m2, fandt jeg på udsalg til 4000 kr., fundamentet kostede 1000 kr. og de engelske crestings knap 1000 kr. leveret i Danmark. Stenene til gulvet er klunset fra søde genboers have og inventaret er genbrug, container- og loppefund. Så det behøver ikke koste et formue og få et hyggeligt drivhus! Min bagbo kiggede forbi i går med kommentaren "Nå, du har nok købt luksus-modellen". Var temmelig stolt over at kunne sige; "Næhhh, jeg har bare 'pimpet' det billigste drivhus, jeg kunne finde".


Pelargonierne står på en gammel vaskebænk, jeg for år tilbage hev op af en container
og min elskede Haws vandkande, som jeg købte brugt på Chelsea Flovershow for to år siden
- den kunne lige ligge i min rejsetaske, når sprederen blev taget af ;)


Plantebordet fra køkkenhaven er kommet under tag...


Min selvbyggede havereol er også flyttet med ind. Solcellelampen har jeg fundet i IKEA,
super smart ting til et strømløst drivhus synes jeg.


Chilli, Tomat, Japanske Kirsebær, Stevia, Basilikum og Kinesisk Purløg...


Glæder mig til at skulle smovse i figner...


Solcellefugle sørger for hygge belysning på sengen og nattergalen, i krattet ved siden af haven, 
sørger for det musikalske indslag...


En af mine selvgjorte keramik "dimser", har fået job som snoreholder på plantebordet.


Der er naturligvis Pelargonier i mit drivhus, det er bare en af de dejligste og mest hårdføre blomster, der findes. Her er nogle af mine små "børn". Først en broget bladet pelargonie, som altid var at finde i vinduet hos både min bedstemor og min mor, den vækker dejlige minder om kære familiemedlemmer, som ikke er her mere...


Er spændt på at se blomsten på denne. Skønne HaveRose, http://haveflora.blogspot.dk/, forærede mig den (og en masse andre planter), da vi havenørdede sammen i torsdags. Hun har selv frøformeret den.


Altid dejlige Mårbacka...


Den tulipanblomstrende Patricia Andrea...


Den romantiske Rose Bud...


Årets Pelargon 2013 i Sverige, 'Velvet Red'... 


Og en spøjs tofarvet sag, jeg ikke har fundet navnet på endnu...


Jeg mangler stadig at få lavet området rundt om drivhuset færdigt. Kastaniehegnet, der er rundt om min lillebitte køkkenhave skal udvides, så drivhuset også kommer inden for hegnet. Jeg skal have sat min mistbænk op ved siden af drivhuset, have gravet et bed til rabarber og stikkelsbær og have lavet endnu et højbed.


Nu må vejret bestemme hvor langt jeg når med dette i morgen. Hvis ikke jeg når det, må det vente til jeg er retur fra Chelsea Flowershow. På mandag drager min dejlige veninde og jeg til London, og tirsdag skal vi til Flowershow på åbningsdagen og OM vi glæder os...

God pinse!


10 kommentarer:

 1. Dejligt ser det ud, rigtig god sæson. Og rigtig god tur, i år springer jeg jo desværre over. Glæder mig til gode indlæg fra showet. Måske vil du også sKrive om, hvor i boede henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, vi skal bo på mit 'stamhotel' i London, Columbia Hotel - http://www.columbiahotel.co.uk/. Det er 4. gang jeg bor der. Det er lidt gammelt og slidt i kanten, men rent og pænt og værelserne er store og mange af dem har udsigt til Hyde Park, der ligger på den anden side af gaden. Det er både centralt og billigt.

   Og du kan tro der kommer indlæg fra showet når jeg er hjemme igen - jeg pakker det store kamera :)

   Kh Helle

   Slet
 2. Hvor ser det dejligt ud i dit drivhus.
  Vi har også en seng i drivhuset og plads til at sidde, det er bare dejligt og man kan sidde ude allerede i februar.
  God tur til London, jeg er slet ikke misundelig:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene, uh tænk at du lige har fået mig til at glæde mig til februar (min hade måned!)...
   Jeg skal sørge for du får en blogtur til London når jeg er retur.
   Kærligst
   Helle

   Slet
 3. Kære Helle
  Hvor ligger driverhuset dog smukt i din have! Det ser luksus ud :) Teglstensgulvet er bare overlækkert og i så skønne nuancer. Detaljerne og farverne er udsøgte, glæder mig rigtig meget til at se glashuset ved selvsyn ;) Nu har du i sandhed A room of your own :0)
  Du må have den mest vidunderlige, fantastisk blomsteroplevelse over i det skønne London!
  See you :-)
  Kram Rose
  ...and may the weather be with you!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Rose, glæder mig til at byde indenfor. Som du kan se på det sidste billede mangler udenoms arealet liiiige lidt kærlighed (og så skal det grimme tørrestativ erstattes med et i træ!). Men huset synes jeg er blevet så dejligt.
   Tak, jeg skal sende mange gode tanker fra London og tage 1 mio. billeder til dig. Sidst var det skybrud, så det kan kun gå fremad, men når bare solen skinner mellem ørene går det nok :)
   Kram Helle

   Slet
 4. Tillykke med dit nye drivhus, Helle. Det skal du nok få rigtig meget glæde af. :-)
  Så din kommentar hos "En ydmyg have" ang. Løjtnans-hjerterne. Dét tip kendte jeg ikke m.h.t. at krænge bladene ned, så det ligner en kvinde. Det må jeg prøve.
  Glædelig Pinse!
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbet, jeg har krænget mange jomfruer ud af Løjtnantshjerterne i min barndom, men det er heldigvis aldrig for sent at starte på det :) God fornøjelse kram Helle

   Slet
 5. Hej Helle.Tillykke med dit drivhus nu står færdigt.Der ser rigtig hyggeligt ud derinde.......og så med en seng.Håber du får en rigtig god tur til London.Har været der rigtig mange gange.Vi bor altid i Bloomsburry ved British Museum.Er spændt på at se billeder derover fra.Vi overvejer at tage til Hampton Court Flower Show i juli.God pinse til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, jeg er nødt til at have en seng derude, med to teenagere i huset er der behov for flugt en gang i mellem ;o)
   Jeg har også fået anbefalet Hampton, det ligger bare på sådan et dumt tidspunkt midt i sommerferien, hvor det er svært at finde de super billige flybiletter til London.
   Kram og god pinse retur
   Helle

   Slet