søndag den 12. maj 2013

Drivhus Sagaen - Kapitel 5

Drivhus byggeriet har været på pause i et par dage, da der lige skulle puttes en smuttur, til huset i Sverige, ind i programmet. Heldigvis har jeg også en have og en dejlig planteskole deroppe, og begge dele fik naturligvis min opmærksomhed.

Hjemme igen igår og fejre min ældste datter, der fyldte 18 år. Nåede dog liiige mellem drinks og madlavning, at få manden til at montere mine alu crestings på tagbjælken. De blev monteret med rustfri skruer, så der ikke opstår grimme rustspor. De passede PERFEKT! Vi nåede heldigvis også at få lagt tagbjælken på plads og sat de første par spær op, så jeg kan fortsætte alene på resten af projektet idag.

Jeg er bare SÅ glad for mine crestings, synes bare at mit 4.000 kr. drivhus er kommet til at ligne en million for mindre end 1.000 kr.


Her er hvad jeg "kom til" at tage med hjem fra Hörnsjöns Plantskole. En hvid passiflora og en bornholmsk figen til drivhuset samt en masse dejligt fesen gule og hvide blomster til krukker og potter. Der røg også et par pelargonier i kurven - blandt andet Årets Pelargon i Sverige, som hedder Velvet Red, den er som navnet siger fløjlsrød og meget smuk.


I får også lige et billede af ugens scoop fra netto. Her købte jeg nogle skønne zink baljer, 30 kr. for de største og 20 kr. for den mellemste størrelse. Synes bare de er så skønne! Den ene af de store skal jeg have vand og vandhyacinter i, størrelsen er perfekt til en miniature vandhave.


Og bænken er også "ny", den var udstillet i vinduet hos den lokale Flügger forretning, skamløs som jeg er for jeg ind og spurgte om jeg ikke måtte købe dekorationen. HURRRAAA det måtte jeg og oven i købet til en god pris... og så var den oveniløbet helt nymalet.


Jeg har efterhånden en større samling af danske jernhave møbler fra 50'erne, jeg synes bare de er noget af det smukkeste. Så betyder det mindre at de skal males jævnligt, æstetikken kompenserer fuldt ud for dette.

Og så lige et par af mine favoritblomster - bispehuen. Man skal kigge godt efter for at få øje på de undseelige blomster, men det bliver de absolut ikke mindre smukke af. Jeg har en gul og en rosa her i haven. De er nøjsomme og hårdfører og breder sig godt og er en af mine absolut favorit bunddækker. Hos mig vokser de på nordsiden af huset og trives fint i skyggen.
Rigtig god søndag til jer alle - jeg må ud, tagspærrene kalder!


18 kommentarer:

 1. Flot flot top til drivhuset...det løfter til High Clas :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja det bliver pludseligt noget andet en et billigt drivhus.

   Slet
 2. NEJ NU!!!! Må jeg have lov at spørge hvor du har købt de flotte alu crestings????
  Og så til 1.000,- kr?? Jeg har ledt efter sådan nogle, og har kun fundet dem i plastic og dyre var de ovenikøbet. Jeg vil være glad for et linlk eller adresse?

  Hvor bliver det flot, det er rigtigt, crestings gør bare en forskel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejlig med din begejstring ;) Husk at se at crestingerne har forskellige længder og at basen også har forskellig bredde.

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Har allerede fundet linket på dit andet blogindlæg, tak!
  Det kan da kun gå for langsomt med at få de lækre crestings bestilt!
  Der kan danske forhandlere lære noget kan de! Tænk at man kun kan få grimme plastic crestings her i DK! Blacksmithcountry er super!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi ja de er da for skønne! Jeg har en Voucher på 10 £ der kan bruges ved online bestilling over 50 £, den må du gerne få. send mig en mail på havetrolderi@gmail.com, så sender jeg dig koden :)
   Happy shopping!
   Kram Helle

   Slet
  2. Arhhh sorry så lige at Vouchen kun var gyldig til 31. marts 2013 :/ Men du kan få koden alligevel måske virker den endnu!

   Slet
  3. Tusind tak, det vil jeg gøre, hvor er du heldig med at finde flotte ting, jeg falder også ofte for dekorationerne i butikker rundt om, måske næste gang jeg bare skal spørge om den kan købes! Det var da en herlig bænk!

   Slet
 5. Kære Helle
  Det gør da helt sikkert en kæmpeforskel med din cresting på drivhuset - Love the look! Super svenske sager du fik hjem. Spændt på at se pelargoniaen. Jeg har i øvrigt en pelargonia til dig som jeg har sået i vinter. Også en velvet; Black Velvet Appleblossom hedder den.
  Jeg har jo lige fået Bispehuer, 4 stk. Det lyder jo rigtig godt som du anbefaler dem.
  Bænken er da et kup! Den er meget i stil med min, nemlig med hjertemønsteret som er så sødt.
  Og så tillykke med datteren i går :) I dag har min søn fødselsdag.
  Ses vi ikke snart efter du er hjemme fra flowerpower turen? Det vil være rigtig dejligt :-)
  Kram Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rose,
   Du kan godt glæde dig til Bispehuerne, de står også med blade det meste af året. Black Velvet Appleblossom, det lyder skønt, den vil jeg glæde mig til. Tror sagtens vi kan nappe en stilkling til dig af Red Velvet.
   Ja det er en dejlig bænk, lige hvad jeg stod og manglede til alle mine jernstole. Elsker også hjerteryggene.
   Jeg synes bestemt snart vi skal ses, enten i den kommende uge eller ugen efter jeg er hjemme fra London, hvad passer dig bedst!?
   Tillykke med din søn i dag.
   Kram Helle

   Slet
 6. Kære Helle
  Det er jeg med på! Hvad med du kommer her onsdag eller torsdag? Vi kan jo lige emaile eller sms'e.
  God morgen :-)
  Rose

  SvarSlet
 7. Hvor ser dit drivhus flot ud, det kan jeg godt forstå, at du er glad for. Godt din mand hjalp dig lidt med de crestings, så du selv kan køre videre.
  Sikke nogen køb, du har gjort, det var da ikke dårligt. Din bispehue er meget fin, jeg har tre forskellige, men de lidt dyrere/sjældnere vokser jo ikke så meget, som de almindelige, det gør din nok heller ikke.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth, nu mangler kun glasset, men der skal jeg også bruge hjælp til taget, så manden må i arbejde igen i aften. Min rosa Bispehue har været lidt træg til at komme igang, men nu er den blevet pænt stor. Der er iøvrigt et pakke på vej til dig.
   Kh Helle

   Slet
 8. Hej Helle.Hvor bliver dit drivhus da flot.Det pynter helt sikkert med den tagryk.Superflot lille bænk du fik med hjem....man skal åbenbart ikke være bange for at spørge.
  Og jeg skal da vist også lige i vores Netto og se efter de skønne zinkbakker......det var da eb fantastisk pris.
  Glæder mig til at se når du har fået dit drivhus færdigt.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette. Ja nogen gange lønner det sig at spørge, denne gang var jeg ihvertfald ret heldig. Håber du finder fadene i Netto, det er vildt billigt! Glæder mig til at vise og indrette mit drivhus. Jeg mangler kun glasset nu, men det har regnet og været koldt hele dagen her, så jeg har holdt mig inde. Håber på tørvejr i morgen.
   Kh Helle

   Slet
 9. Dit drivhus bliver rigtig flot.
  Jeg kan rigtig godt li` dine gamle jernhave møbler.
  Fine zinkbaljer du har købt.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase Marie og god dejlig dag til dig også.

   Slet