mandag den 4. marts 2013

Piplerier

Det pipler endeligt i haven og foråret kan duftes og høres derude. Spætten hakker og småfuglene giver koncert. Dufte stiger op fra jorden, når solen rammer den og giver grokraft til nye havedrømme. Og under sneen har planterne haft travlt med at gøre sig klar til foråret. Kom med en tur i haven og se hvad der ligger på lur og venter på varmen (udover mig!)....


Dragepil - Salix Sachhalinensis, stikker sine smukke grene i vejret og knopperne er lige ved at briste og blive til gæslinger. Ikke bare grenenes besynderlige form er fantastisk på denne pil, se lige de røde og grønne penselstrøg den også kvittere med...
Den vilde kaprifolie, jeg har en del af i haven, laver de skønneste proptrækker krøller på dens vej opad...
Selv stauderne er begyndt at piple, her er Malva, Jakobsstiger og Skt. Hansurt på vej...


Til dem der kan huske mit indlæg om rullebregnerne, er her et billede. Bregnerne trives stadig og jeg er helt sikker på at de kommer til at danne en smuk bund i min skovhave...I køkkenhaven pipler det også. Syren, der er skøn i salater, har allerede lavet friske blade der er lige til at plukke. Og solbærbusken varmer godt op under knopperne...
...og naturligvis kigger forårsløgenes spirer frem. Vidunderligt at se resultatet af efterårets kolde gravearbejde. Skovhaven blev proppet med løg og nu kommer gevinsten for at grave i den tunge, våde efterårsjord snart...Glædeligt forår til alle og velkommen til det nye haveår, glæder mig til at dele det med jer!

13 kommentarer:

 1. Tak og i lige måde:-)

  Du har virkeligt øje for det magiske i haven, når jeg ser dine nærbilleder af de snoede grene og knopper og sankt hans urtens små sjove knopper, så hører det jo til i en troldehave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente :) Ja det er vildt hvad der gemmer sig af forunderlige former når man kigger 'dybt' i haven :)

   Slet
 2. Billedet af pilen er da helt fantastisk. Det spår om lysere tider for folk og for fæ!
  Herligt forårsindslag og velkommen tilbage Helle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente, her har været travlhed i mit lille firma og med min nye hundehvalp, så der har været et mindre blog-udfald - men nu er jeg her igen ;)

   Slet
 3. Kære Helle, vor jord er fantastisk og forunderlig i denne tid, og det ses jo tydeligt i din have. Hvor har vi længtes efter alle disse tegn på forår :) Så skønt du lige viser Dragepilen som er så flot og finurlig, for der vokser en i bunden af min have og jeg har ikke vidst havd den hed - det er da et perfekt navn! Det er et flot skue når grenen deler sig i en vifte og gæslingernes dunede knopper trækker bier! Hvor er det dejligt at se svenskerbregnerne er i fuld vigør ;)
  Ja, nu er den gode havetid kommet og vi glæder os :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rose,
   Ja det kribler både i haven og i fingrene i denne tid, kan slet ikke vente med at komme igang. Den sibiriske koldfront der er lovet sidst på ugen kunne jeg godt undvære. Men nyder nu solen i fulde drag og drømmer om lune stråler, drivhus, crestings og alt det andet der venter i foråret.
   Kram Helle

   Slet
 4. Dejligt med alle forårstegnene, det er fine billeder du viser. Jeg kendte ikke dragepilen, den lyder spændende. Den må kunne bo i mit fugtige bed. Påskeliljerne som jeg plantede der efter dit gode råd, er nu på vej op :)
  Tak for rådet.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth,
   Påskeliljer er skønne og rådyrsikre, glæder mig også over min nye øgede bestand af disse i skovhaven. Er du interesset i stiklinger af Dragepilen, kan du sende mig din adresse på havetrolderi@gmail.com - så kan jeg sende nogle afsted til dig. Det er en nem og finurlig pil, der som al pil elsker fugtig jord.
   Kh Helle

   Slet
  2. Kære Helle
   Ja det er en god ting ved påskeliljerne. Jeg har fået tilbudt stiklinger fra Rose, så ellers tak, det var sødt af dig. Jeg tror ikke, jeg tør sætte den i regnbedet, den bliver temmelig stor, har jeg hørt, og så meget plads er der heller ikke der mere.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 5. Så smukt du har fanget Dragepilens farvespil.
  Det bliver en fest at nyde skovhaven i foråret efter dit slid med løgene.

  Kh Helle

  SvarSlet
 6. Tak Helle, ja Dragepilens farvespil er helt utroligt, elsker den spøjse plante. Glæder mig til at kunne vise billeder af min meget blomstrende skovhave i år.
  Kh Helle

  SvarSlet
 7. Tak for de dejlig billeder der viser de mange forårs tegn.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og god weekend til dig :)

   Slet