fredag den 15. juni 2012

Geranium Fantasticum

Jeg har altid elsket Geranium, særligt fordi rådyrene i haven lod dem være i fred. Det gør de desværre ikke mere, de har fået smag for blomsterne, bladene er dog endnu ikke faldet i smag. Enkelte har de dog ikke nået at spise endnu...

Geranium Oxonianum - Kathrine Adele har de fineste støvdragere

Den fineste, Geranium Oxonianum - Kathrine Adele

Den dejligste, Geranium Macro - Album

Geranium Macro - Album

Den forførende, Geranium Macro - Ingwersens Variety

Den forfinede, Geranium Pratense - MrsKendall Clark

Geranium Pratense - MrsKendall Clark i samtale med naboen

Den fjollede, Geranium Pratense - Splish Splash

Den taknemmelige, Geranium Oxonianum - Rose Clair

Den vildeste,  Geranium Molle - Blød Storkenæb
4 kommentarer:

 1. Hvor er de dog yndige, alle dine Geranium! Fascinerende når du går så tæt på, og kan se de sødeste bitte detaljer ;) - 'Album's støvdragere der hænger som snore med pong ponger på. 'Ingwersens afblomstrede knopper med lange følehorn. Og Mrskendall Cklark's smukkeste blå med sorte hoveder på støvdragerne -

  Jeg kan godt forstå hjortene ikke kan lade dem være!!
  Jeg har læst på bloggen et eller andet sted, at en brugte fåreuld til at holde hjortene væk fra planterne - har du prøvet det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forskellighederne i blomstens detaljer er slående. Og tænk at blomstens mindte gemmer på sådanne små kunstværker. Jeg er vild med Kathrine Adeles violette og orange støvdragere på limegrøn bund.

   Fåreuld har jeg ikke prøvet mod rådyrene. Menneskehår er rimeligt effektivt, men skal skiftes ud mindst hver tredie uge for at bevare effekten, og selv med tre langhårede damer i husholdningen er det lidt svært at holde det kørende. Blodmel rørt op i vand er det jeg bruger oftest, en billig og effektiv løsning, der dog har den ulempe at den efterlader en ødselslugt på planterne, det er den rådyrene ikke bryder sig om. Denne behandling skal dog også gentages hver tredie uge for at bevare effekten, og det er ikke altid jeg lige får nået det ;)

   Slet
 2. Hvor er de dog smukke.
  Det hjælper nok ikke at sætte et skilt op med adgang forbudt..griner.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, hverken skilte, bønner eller banken på havedøren hjælper ;) Men blodmel virker!

   Slet