søndag den 10. juni 2012

Vi har pip i kassen

Fuglekasser findes der mange af i mine haver, både her og hinsidan. Fuglene fodres året rundt og de kvitterer med de smukkeste friluftskoncerter. Weekenden blev igen tilbragt på ødegården i vidunderlige Blekinge. Der findes ikke el på gården, så dagen kan ikke tilbringes foran en computer eller et tv og det kommer der skønne kreative indfald ud af. Min mand og min datter gik i gang med at lave nye fuglekasser, 4 styk i alt og hvilke fuglekasser - der ville jeg gerne bo hvis jeg var en lille mejse...

Et hus i guld, et med firben og et med mursten.
Molly maler det sidste hus.
Michael fixer ophæng - med det strømløse håndbor!
...her er så alle fire nye huse, nu skal der bare tagpap på tagene inden de skal hænges op.

I får også lige et kig på de andre fuglekasser. I Sverige har vi over 100 kasser på grunden, den tidligere ejer havde huset i 35 år og var ivrig ornitolog, og vi gør hvad vi kan for at følge op på fuglekasse traditionen. I Danmark kan vi kun bryste os af 15-20 kasser, men her er grunden også 2 ha mindre...Lille broget fluesnapper på vej ind i kassen med frokosten i næbbet.2 kommentarer:

 1. wow, hvor er de fantastisk flotte og vildt godt lavet!! Hvor har I været kreative :)
  Tænk, så mange kasser I har; det må virkelig være en oplevelse at følge fuglene der.
  Igen tangerende interesser - vi har taget rigtig meget til sverige på lejede ødegårde, især da børnene var mindre ( de er nu 17 og 20 år). Nu drømmer jeg om et langtidsleje indenfor et par år hvor vi kan bo der i længere perioder. Og Blekinge er virkeligt et favorit læn, så smukt!
  Hvor længe har i haft huset og grunden?

  SvarSlet
 2. Tak, ja kasserne er bare SÅ fine. Molly pønser på at lave en kollektion i hendes sommerferie som hun kan sælge ;)

  Ja, Blekinge er et skønt sted og i tålelig afstand fra DK. Vi købte huset i Sverige for snart 5 år siden.

  SvarSlet