onsdag den 8. august 2012

Herlig høst

Naturen og haven er gavmild i denne tid og det har jeg og min familie nydt godt af. I weekenden blev der plukket vilde hindbær og kantareller i skoven i Sverige og herhjemme har min lille nye køkkenhave bidraget med squash, ærter og orientalsk spinat. Tomater og stangbønner står med masser af blomster og varsler om snarlig god høst.

Den hjemlige køkkenhave har været under hårdt angreb fra dræbersneglende, men daglige indsamling af snegle i højbedene har trods alt haft effekt og det er ikke lykkedes dem at æde alt. Men nu skal der altså monteres sneglehegn, for nok er der rigeligeligt men jeg gider altså ikke dele mad med slimfætrene!

De vilde hindbær blev brugt i en dejlig kage, mums den smagte med flødeskum til! Resten af hindbærrene blev kogt til syltetøj og jeg skulle hilse og sige at vilde hindbær har en særlig god smag, så det lønner sig at plukke de små gnallinger.


Naturligvis blev der også plukket kantareller, skovens små guldklumper. Favorit retten med disse, her i huset, er og bliver den flødestuvede version - intet slår denne spise!
Squashen blev brugt til en dejlig postej med bulgur og ost. Den fantastiske orientalske spinat i en salat med aspargeskartofler og feta - denne spinat får fast plads i haven fremover, den kan varmt anbefales. Ærtene blev spist af min yngste datter på 13, der meddelte at hun skam havde givet sin storesøster én og at de iøvrigt smagte skønt!

Nu venter jeg bare på at frilandstomaterne og stangbønnerne modner, så de også kan komme i gryderne...
4 kommentarer:

 1. Så så man lige mig blive meget lækkersulten... Mmm, den tærte ser sørme lækker ud!

  Tusind tak for post - jeg er så taknemmelig. Fine frøposer (hvor får man fat i sådanne?).
  Jeg har lavet et link til din blog fra min. Håber det er ok.

  Er så taknemmelig.

  Kh Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene,
   Mmmm det var en ret lækker tærte :) Dejligt posten nåede frem, frøposerne har jeg såmænd fundet i Netto, 20 stk. 20 kr. Jeg købte dem i sidste uge, så mon ikke de er til at finde endnu!? Det er helt iorden med et link til min blog, det er kun dejligt hvis jeg får nye læsere. Pøj, pøj med frøene...
   Kh Helle

   Slet
 2. Hvor ser din kage og marmelade lækker ud.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, velbekomme og også en dejlig aften til dig :)
   Kh Helle

   Slet