mandag den 27. august 2012

Nye væsner, opstillinger og planter i haven

Haven har fået en del nye beboere den seneste tid. I sidste uge fik jeg ny bestyrelse i haven, for sådan en skal en have da ha'. Denne har jeg selv lavet i drivtømmer, så slipper man for bøvlet med gyldne håndtryk og hvad bestyrelsesmedlemmer ellers kan finde på at kræve. Klik lige på dem og se dem i en størrer størrelse...


 


Af det tiloversblevne drivtømmer og nogle gamle stykker keramik dukkede også en lille haveengel op som har fået plads på en bambus pind. Vingerne bær' ikke rigtigt endnu...

 
Men de bedste nye væsner er pindsvineungerne. For tredie år yngler et pindsvin under hovedtrappen. To af ungerne kiggede frem i lørdags, spændende hvor mange der er i alt. De bliver forkælet med kattemad og rå æg. Det er noget så hyggeligt!
 
 
Indkøbsturen til Netto, bød på små krukker og buddha hoveder til den rørende sum af 4 kr. stk så jeg fyldte kurven. Så fik jeg også en passende lejlighed til at rydde lidt op i nogle af havens små opstillinger og mine keramik spirer fik potter at stå i...
  
Granit kantstenen er kommet på plads under min dejlige trærod. Der måtte jeg lige få fat på manden, for sådan en sten vejer 100 kg men ved fælles hjælp gik det.

 
Weekenden bød også på en tur til Stora Trädgårdsfesten på Sofiero, det kommer der et eksklusivt blog indlæg om senere. Masser af skønne oplevelser og planter, så der kom også liiiige et par planter med i bilen og nu står de altså i haven. Et par forskellige Høstanemoner, en Phlox, en Skyggelilje og en Gul Lærkespore.
  
 
Jeg fik også købt lidt forskellige vintergrønne bregner til min skovhave. Dem nåede jeg ikke at få i jorden i dag, så jeg håber på tørvejr i morgen, så de kan blive gravet ned.
 
 
Et par "gamle" blomster sprang også ud i weekenden - min hvide Hibiscus og min elskede hvide Snerle (ja, jeg ved godt mange HADER den - men jeg synes den er SÅ fin). Sommerfuglebusken, Black Knight lokker stadig sommerfugle til, her et billede med min yndlings sommerfugl Dagpåfugleøje.
 


 
Weekenden bød også på min første blogkaffe hos Signes Vals, super hyggeligt arrangement i Signes fine kolonihave med dejlige havenørder. Sjovt at møde mennesker, man ellers kun kender virtuelt. Det virker som et ret skønt selskab, jeg her er ved at bevæge mig ind i :o) 
 
 
 

17 kommentarer:

 1. Det var dog en skøn og glad bestyrelse du har fået lavet der ;o) Jeg har en stor svaghed for engle og denne er da slet ikke til at stå for ;o) Dejligt du ikke er blevet for gammel og kedelig til at lege ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, gammel er jeg godt på vej til at blive, men jeg holder forhåbentlig aldrig op med at lege :o)

   Slet
 2. Herlig have-bestyrelse du har fået! De skal nok heller ikke have så meget i fortæring. Så er jeg da helt misundelig på dit pindsvin. Åhhhh hvor er den sød!
  Altid godt med nye planter til haven!
  Jeg synes da også snerlen er fin i blomst, det er før-stadiet jeg hader, for de kvæler alt på deres vej op! Jeg har en i blå, hvis frø har interesse. Altså når du kommer forbi til have-kaffe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er på alle måder en nem bestyrelse jeg har fået mig, stille er de også ;o) Jeg er også fuldstændig færdig når de små pindsvin kigger frem, de er bitte små. Den blå snerle kunne jeg rigtig godt tænke mig igen, har haft den tidligere og den er så smuk. Vi må snart få gjort alvor af den havekaffe!
   Kh Helle

   Slet
 3. næsegrus beundring - har lyst til at være best.medlem der..!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lilian,
   Du er velkommen i bestyrelsen, jeg står klar med armeringsjernet :)
   Kh Helle

   Slet
 4. Jeg er helt vild med din kreative engel og dine opstillinger af pynt. Jeg har ikke mødt en bestyrelse i haven, det var da en rigtig sjov ide:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente, en havebestyrelse er et MUST overvejer allerede at få udvidet min ;o)
   Kh Helle

   Slet
 5. Hej Helle
  HVor er de bare VIDUNDERLIGE og kække at se på!! Så skæg en ide :0) Jeg brugte laaang tid på at studere deres individuelle karakterer. Jeg kan sagtens se mig selv ;-) Glæder mig til at se dem live ved lejlighed ;)
  NÅÅÅHH, hvor er den sød, den lille pindgris! Jeg har ikke været heldig at fange mine små endnu i linsen.
  Lækre stilleben du har lavet og spirerne er fantastiske.
  Påfugleøje er også favorit herhjemme. Black Night fik vi desværre taget livet af ved at beskære den for kraftigt, den er ellers så smuk i farven.
  Jeg har været noget flad ovenpå havetræffet og måttet hvile meget, og jeg ikke har sovet særlig godt pga. smerter, derfor er der stille på min blog.
  Jeg glæder mig til vi ses over en kop kaffe; jeg skal lige komme mig lidt, så skal vi da ses :-))
  knus
  Rose

  SvarSlet
 6. Hej Rose,
  Glæder mig til at vise dig bestyrelsen live og se hvem du er af dem - synes godt nok du ser noget mere kvik ud end nogle af mine hoveder :)
  Mine pindsvin er til fals for snasket kattemad, det får ikke lov at stå længe inden de kommer og spiser. Så det bør du prøve, det er fantastisk lokkemad.
  Spirene har jeg lavet i stentøj, blev så træt af at rådyrene åd alt der kom op i foråret og disse kan jeg have i fred. Keramikken starter snart igen, så der bliver snart produceret nye ting til haven.
  Trist at hører havetræffet tog så hårdt på dig, håber snart du får det bedre, hvis det ellers er muligt med kroniske smerter :/ Glæder mig til vi ses, du må lige give lyd når du er frisk nok!?
  Mange tanker, knus og god bedring
  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle
   Ahh, så du laver dem selv, de finurlige spirer! - jeg er ret vild med dem, altså hvor er du dejlig kreativ :-)Bliver spændende at se flere nye fra din hånd.
   Pindgrisene er nemlig begejstret for kattemad - jeg fik også et tip fra min veninde Mette som også har unger, at de gerne må få killingefoder, da de har brug for mange proteiner. Hun har det fra Pindsvineforeningen. De er nemlig moderløse, dem hun plejer.
   Ak ja, jeg er vant til det med at gå ned men sødt af dig at sende gode tanker, det hjælper også ;-). Arrangementer med snak, drejen hoved i alle retninger, er bare ikke godt for nakken, den er desværre temmelig ødelagt. Heldigvis er det værste altid bagefter så jeg kan nå at nyde de første timer jeg er med. I dag er det noget bedre, så måske i morgen eller næste uge? Det må jo også godt være lækkert vejr, ikke, som i dag f.eks.
   Kram
   Rose

   Slet
 7. Det er ikke tit man ser så farverige bestyrelsesmedlemmer - hvor er de skønne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene, lidt enfoldige er de også men ganske fredelige :)

   Slet
 8. Hyggeligt at møde dig i sidste uge :-)

  Hvor er din bestyrelse skøn - du er altså super kreativ Helle.

  Jeg glæder mig til at læse dit Sofiero indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også rigtigt hyggeligt at møde dig :)
   Tak for de pæne ord om bestyrelsen og Sofiero indlægget er lige på trapperne, så der er inspiration til weekenden.
   Kh Helle

   Slet
 9. Det var da den sjoveste bestyrelse, jeg længe har set. Og englen er også helt vidunderlig. Du er vel nok kreativ.
  Nåh, en sød 'pigso'. Vi har desværre ingen her i haven. Ræv, egern, fugle og dræbersnegle kan vi klare, men pindsvin ....
  Sommerfuglene er også blevet væk i år. Jeg har endda plantet en Black Knight sidste efterår, men det har åbenbart ikke hjulpet.
  Knus Christel

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord, det gælder jo om kun at ansætte bestyrelser man kan håndtere og denne er ret medgørlig.
   Jeg er SÅ glad for de små pindbasser, haven her er fuld af liv, da vi grænseer op til et stort fredet område, så her er også egern, ræv, fugle og rådyr og desværre også MANGE dræbersnegle.
   Jeg synes heller ikke der har været særligt mange sommerfugle her i år, håber det bliver bedre næste år.
   Kram Helle

   Slet